Køkkenet er vist som et tilvalgskøkken og vægge er vist som køberindretning

UDSIGT TIL HELE HAVNEN

En beliggenhed midt i byen er ofte lig med en begrænset udsigt, men PAPIRØEN er begunstiget af en fremskudt placering i Inderhavnen. Det giver lange kig – ovenikøbet på noget smukt. På to sider af øen står fredede bygninger, og på de øvrige er der udsigt til havneløbet og imponerende kulturinstitutioner.

 

I sin tilgang har Cobe som tegnestue særligt fokus på at gøre det sociale rum i byer og bygninger til et omdrejningspunkt. Det helt centrale er at skabe livskvalitet for de mennesker og det nærmiljø, som skal overtage og præge stederne i fremtiden. Det handler om at bygge social og bæredygtig infrastruktur for det levede liv – også på PAPIRØEN.

Det har ført til et samarbejde mellem Cobe og den hollandske landskabstegnestue Inside Outside, der i fællesskab har udviklet den nye havnepromenade, som forgrener sig rundt om øen med lommerum, der forstærker de stemninger, som sol og skygge sørger for i løbet af dagen.

 

I kanalen øst for Kongeporttårnet blomstrer en flydende have frem som en hyldest til historien om Christian VI’s ankomst til øen.  Her er der også afsat plads til enkelte husbåde, der får funktioner, som spiller sammen med det det liv, der foregår på øen. Til boligerne er der knyttet en husbåd med alt fra gæsteværelser og concierge til kajakker og paddleboards

UNIKKE
MATERIALER

Den arkitektoniske vision er inspireret af Holmen og Christianshavns gamle pakhuse i teglsten og de tidligere industrielle haller på øen.

 

De unikke teglsten, der pryder facaden, er døbt Christiansholmerstenen og er udviklet specielt til projektet – men har alligevel et velkendt udtryk. Dansk ler, kulbrændingsspor og så læner teglstenen sig op ad en teknik, som har været brugt i flere hundrede år. Christiansholmerstenen er produceret af Petersen Tegl i sønderjyske Broager, som er det eneste danske teglværk, der udfører kulbrænding af teglsten. Tilmed er stenene vandstrøgne, og derved får de forskellige farvenuancer, der samlet set sikrer bygningerne på PAPIRØEN et mere rustikt udseende. 

Mørtelsiden på en teglsten får sjældent opmærksomhed, men det gør den på PAPIRØEN. Her vendes teglstenen med mørtelsiden udad, hvilket blotter det særlige relief i stenen. Det skaber farve- og skyggevirkninger i facaden. Teglen mures med en lys mørtel, som harmonerer med den lyse beton, der ses på gavlaltanerne og på søjlevirkningen i facaden. Det er kort sagt en teglsten rig på detaljer, hvor farver og stoflighed spiller godt sammen med alle dele af det nye byggeri og områdets gamle bygninger.

 

Foruden tegl er træ et materiale, der går igen – ikke mindst med den nye havnepromenade, som udføres i store egetræsplanker og strækker sig hele vejen rundt om øen. Træ indeholder en fortælling, der rummer det historiske ophav og trækker tråde tilbage til tiden på egetræspæle og perioden med oplagring af papir. En materiel arv, der i det nye liv bringes videre på flere niveauer, fra altaner, plankegulve og snedkerkøkkener til frugttræer, nøddetræer og store løvtræer.

Indretning og vægge er vist som køberindretning

En særlig stemning

De rå industrielle papirhaller var nøglen til PAPIRØENs hurtige opblomstring med deres robuste og fleksible arkitektur, som gjorde, at de kunne rumme mange forskellige aktiviteter og events. Hallernes identitet og rumlige fortrin fastholdes i den fremtidige udvikling af øens offentlige stueetage.

 

De historiske industrihaller genetableres som en række moderne haller med åbne og fleksible facader, der inviterer til nye oplevelser og supplerer naboerne Operaen og Skuespilhuset med et miks af unikke kulturtilbud og nye madkoncepter.

Der skabes en særlig balance mellem det offentlige byliv og de private boliger, så PAPIRØEN både bliver et attraktivt sted at bo og besøge. Boligerne bliver afskærmet fra det summende liv på kajen via private altaner og med grønne taghaver oven på hallerne.

Beboerne får adgang til kajakker og paddleboards. Der arbejdes desuden på at oprette en delebilsordning med private elbiler. Dertil kommer glæden ved de øvrige faciliteter på øen: vandkultur, havnebad, restauranter, caféer og hotel.

SE UDVALGTE

Would you like to know
more about THE PAPER ISLAND?

Rum
til mere

Rum
til mere

Køkkenet er vist som et tilvalgskøkken og vægge er vist som køberindretning

Historien er unik og beliggenheden Københavns bedste – det forpligter.

 

Der udbydes 151 ejerlejligheder på PAPIRØEN, som bæredygtighedscertificeres på niveauet Guld. Boligerne bliver varierede og spændende i deres udformning. De fordeles på alle fire sider af øen, som hver har sin helt særlige stemning og udsigt.

 

Boligerne veksler i størrelsen fra 56 m2 og op til 200 m2 og med ganske få, der er større. De udføres i gedigne materialer i bedste kvalitet og prydes med store vinduespartier. Alle med mindst én altan. Fælles for beboere er adgangen til de store grønne taghaver.

Cobe var de første, der i 2013 tog PAPIRØEN i brug, da de rykkede deres hovedkontor ud på øen og dermed fik et nært kendskab til stedets muligheder, som senere blev indarbejdet i masterplanen for bydelen.

 

I sin tilgang har Cobe som tegnestue særligt fokus på at gøre det sociale rum i byer og bygninger til et omdrejningspunkt. Det helt centrale er at skabe livskvalitet for de mennesker og det nærmiljø, som skal overtage og præge stederne i fremtiden. Det handler om at bygge social og bæredygtig infrastruktur for det levede liv – også på PAPIRØEN.

Køkkenet er vist som et tilvalgskøkken og vægge er vist som køberindretning

Thanks for stopping by
Salget af boligerne på PAPIRØEN er i gang. De første boliger forventes indflytningsklare i andet halvår af 2023, mens de sidste forventes klar i løbet af 2024

Would you like to know
more about THE PAPER ISLAND?

Eksklusiv fremvisning

Kontakt ejendomsmæglerne for en eksklusiv snak om de unikke boliger.

Indgang for gående via Trangravsvej 5, 1436 København K. Parkeringsmulighed ved Operaen og Kvæsthusmolen.

 

REALMÆGLERNE PROJEKT

projekt@mailreal.dk

43 58 21 00

 

HOME CITY & PROJEKTSALG

papiroeen@home.dk

33 33 03 05

 

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.